Zelf aan de slag met video

Zelf aan de slag met video?

Videomarketing is niet meer weg te denken. Ruim 90% van de organisaties maakt gebruik van videocontent op hun website en meer dan 75% op social media kanalen. Video is dé manier om je doelgroep te bereiken. Het draagt bij aan een de naamsbekendheid, genereert meer traffic en zorgt voor een hogere conversie. Door een deel van de video zelf te maken hoeven filmpjes niet per se veel geld te kosten. 

HFCM biedt vier mogelijkheden zodat jij gemakkelijk en snel een video kunt maken. Wij helpen je graag verder! 

‘Handig en effectief’

Hoe werkt het?
Waarschijnlijk heb je al een goede videocamera op zak. De kwaliteit van de camera’s op smartphones is tegenwoordig ruim voldoende om professioneel in te zetten. Met de juiste motivatie en een beetje kennis, kun je zelf een videoboodschap of vlog opnemen.
Wij leveren kant-en-klare bouwstenen aan. Hiermee kun je het door jouw opgenomen materiaal omtoveren in een echte video.

Wat heb je nodig om hiermee te werken?
• Een goed idee voor een (serie) filmpje(s).
• Een smartphone met een goede videocamera.
• Basiskennis over hoe je kan filmen en monteren.
• Editing software.

Wat zijn de voor- en nadelen?
Door je filmpjes te voorzien van een professionele intro en outro, zien ze er meteen een stuk gelikter uit. Het verschil tussen filmpjes die je zelf maakt en de video’s die je professioneel laat maken, verkleind. Een bedrijfsfilm of een TV-commercial maken kun je nog altijd beter aan een professional over laten. Maar voor een leuke inhaker op Instagram of LinkedIn, is onze toolkit prima om mooie video’s maken.

Voorbeelden:

 

‘Meer impact’

Wat is het? 
Wij helpen je met een goed videoadvies en bepalen samen jouw videostrategie gelinkt aan relevante content die je imago versterkt. Aansluiten bij de beleving van de doelgroepen is belangrijk bij het beïnvloeden van het imago van de organisatie en het verkopen van producten en diensten. Film is uitermate geschikt om het component ‘emotie’ toe te voegen. We beginnen met een verkennend gesprek, waarna we aan de hand van jouw briefing een passend script schrijven. Daarna volgt het filmen.

Wat heb je nodig om hiermee te kunnen werken? 
Heb je al een YouTube kanaal, of maak je op een andere manier al gebruik van video’s? Met onze kennis en ervaring kunnen we je helpen meer uit deze video’s te halen. We kijken goed naar het doel dat je met de filmpjes wil bereiken. We adviseren je over het soort video’s waarmee jij je doelen kan behalen en de keuze van het juiste kanaal voor je video. Daarnaast krijg je tips om de kwaliteit van je video’s te verbeteren.

Voorbeeld:

Nidaros is gespecialiseerd in Robotic Process Automation (RPA). Welke processen worden geautomatiseerd is maatwerk en verschilt per klant. Na een uitgebreide verkenning hebben wij een advies geschreven waaruit blijkt dat een toolkit geschikt is. Hiermee kunnen zij zelf voor iedere klant een video maken waarin zij vertellen wat Nidaros doet.
 

‘Een beetje van jou en een beetje van HFCM’

Hoe werkt het?
Door een deel van het werk zelf te doen, kun je kosten besparen op het maken van een videoproductie. Van tevoren kijken we wat je zelf kan doen en waar je onze hulp bij kunt gebruiken.
We kunnen alleen de montage van je overnemen of ondertiteling toevoegen. Het gebeurt vaak dat klanten zelf een script schrijven, de organisatie op zich nemen en de uitvoering aan ons overlaten.

Wat heb je nodig om hiermee te werken?
Deze vraag mag je ons altijd stellen. Jij kiest welk deel je aan ons uitbesteed en welk deel van de productie je zelf kan oppakken.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Wanneer je zelf een deel van het werk uitvoert, kun je besparen op de kosten. Samen bekijken we hoe je een optimaal resultaat behaalt met het beschikbare budget. Een nadeel van deze manier van werken is, dat je er zelf ook flink wat tijd in moet steken om tot een goed resultaat te komen. We zijn er om jou te ontzorgen. Als je zelf de tijd niet kunt vinden of onvoldoende kennis en vaardigheden hebt, dan helpen we je graag de complete video te maken.

Voorbeelden:

‘Professionele videocontent maken met je mobiel’

Hoe werkt het? 
In de introductieworkshop ‘Professionele videocontent maken met je mobiel’, leren we je tijdens een intensieve ochtend of middag de basis die je nodig hebt om zelf goede video-opnames te maken. We starten met een theoretisch gedeelte. Dan gaan we dieper in op: compositie, beweging, belichting, geluid, opbouw van een scene en storytelling.
Vervolgens ga je in kleine groepjes zelf aan de slag om de opgedane kennis te oefenen.

Wat heb je nodig om hiermee te werken? 
Een opgeladen smartphone met voldoende ruimte om je video op te slaan.

Wat zijn de voor- en nadelen? 
We laten je zien dat je met weinig middelen al veel kan bereiken. Met een aantal praktische tips helpen we je om de meest gemaakte fouten te voorkomen. Je zult zien dat je video’s er meteen een stuk beter uit gaan zien. Je krijgt van ons ook een handig spiekbriefje mee dat je tijdens het maken van je opnames kunt gebruiken. Verwacht niet dat we je in één dagdeel alles kunnen leren. Je leert in elk geval genoeg om eenvoudige filmpjes voor social media te maken.