Virtual Reality Experience: een kijkje op de OK van het Antonius ziekenhuis.

Alan

Alan

Patiënten van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord die een operatie nodig hebben, worden behandeld in het ziekenhuis in Sneek. HFCM maakte voor de open dag van het ziekenhuis in Emmeloord op 28 september 2019 een Virtual Reality Experience. Met behulp van een VR-bril kregen de bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een van de operatiekamers van het ziekenhuis in Sneek. In de 360 graden video van 2 minuten ervaar je zelf als patiënt, hoe de voorbereiding van een operatie eraan toe gaat. Een heldere voice-over geeft inzicht in de gebeurtenissen in de operatiekamer.

Hoewel een 360 graden video het beste tot zijn recht komt met een professionele VR-bril, heb je deze niet nodig om de video in 3D te bekijken. Zowel YouTube als Vimeo ondersteunen 360 graden video’s. Wanneer je deze op je mobiel bekijkt kun je ook echt om je heen kijken. Op een computer kun je met de muis het beeld te draaien.

LET OP: Ben je een iPhone gebruiker? Klik dan hier om de video in 360-graden te bekijken. Open de video in de YouTube player. De browser van een Apple IOS ondersteund helaas nog geen 360-graden video’s.

Eindeloze mogelijkheden

Dit nieuwe product van HFCM biedt veel nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen animatie en video naadloos met elkaar verbonden worden door 3D modellen te verwerken in het beeldmateriaal. Hierdoor kan het verleden of de toekomst gevisualiseerd worden. Naast video opnames in 360 graden kunnen we ook virtuele rondleidingen ontwikkelen met behulp van 360 graden fotografie. Denk aan een bedrijfspand toevoegen aan Google Streetview. 

Het werken in 360 graden brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee. De cameraman bedient de camera en geeft regieaanwijzingen op afstand om zelf buiten beeld te blijven. Doordat alles rondom de camera zichtbaar is, kun je geen gebruik maken van standaard statieven, lampen en microfoons. In de video voor het Antonius ziekenhuis hebben we de statieven achteraf compleet uit het beeld verwijderd. Zo lijkt het alsof de video is opgenomen vanuit een onzichtbaar en zwevend punt in de ruimte. Het leukste is: een 360 graden video hoeft helemaal niet duurder te zijn dan een reguliere videoproductie.

Ook geïnteresseerd in een Virtual Reality project? Kom eens langs voor een kop koffie. We denken graag met je mee.

Meer te ontdekken

Scoren met SEO in 2021

Over zoekmachine optimalisatie (SEO) is veel informatie te vinden op het internet. Helaas is er niet één manier die ervoor zorgt dat

Reverse Image Search

Wist je dat je Google kunt gebruiken om de herkomst van een afbeelding te herleiden? Een ‘Reverse Image Search’ noemt Google dat.