Mooiland

Mooiland is al jaren een trouwe opdrachtgever. Dat noemen wij trouwens liever samenwerkingspartner. We ontwikkelen bij voorkeur samen met onze klanten de beste oplossing voor hun ‘probleem’. Hoe groot of klein dat ook is. 

Case:

Klantvraag:

Hoe zorg je ervoor dat de prachtige nieuwe website die je als woningcorporatie hebt gemaakt, door alle bestaande en nieuwe klanten omarmd wordt? Dat ze niet alleen gebruik gaan maken van het platform, maar ook bereid zijn een aantal gegevens – voor bestaande klanten opnieuw – in te vullen en hun inschrijving opnieuw te activeren. Dit was de uitdaging waar onze opdrachtgever Mooiland voor stond dit jaar. 

Ons idee:

Een prachtig voorbeeld van succesvolle samenwerking: samen met enthousiaste communicatiemedewerkers van Mooiland, bedachten we een heldere uitlegvideo – een explanimation. 

Middelen:

Deze explanimation leidt de bezoeker van de website, als het ware stap voor stap, door het nieuwe inlog- en activatieproces. Eenmalig, zodat alles in 1 keer goed geregeld is. Voorafgaand hieraan ontvingen alle bestaande klanten een email, waarin op heldere wijze de reden voor het maken van de nieuwe website werd toegelicht – veel meer gebruikersgemak voor woninggebruikers en -zoekers – en kort maar krachtig werd uitgelegd hoe ze hun account opnieuw konden activeren.