Metzo college

Metzo is een vmbo-school waar de leerwegen kader, basis en theoretisch worden aangeboden. Vanuit hun kernwaarden: vertrouwen, autonomie, ontwikkeling en optimisme werken leerlingen aan hun toekomst. Leerkrachten kennen de leerlingen goed en helpen hen bij het maken van de juiste keuzes. Zo ontdekken leerlingen hun kracht.

Case:

Klantvraag:

Het werven van nieuwe leerlingen kan lastig zijn. Kies je met een mavo advies voor een vmbo-school? Of voor een scholengemeenschap voor mavo/havo/vwo? En kiezen leerlingen voor het mooiste schoolgebouw, het aanbod, of op gevoel? Het Metzo heeft veel te bieden. Een korte video moet laten zien hoe leuk het op het Metzo is en wat de voordelen zijn van deze school. 

Ons idee:

Een prachtige samenwerking tussen de school en HFCM. Het Metzo had zelf een leuk basisidee bedacht: we volgen een dag uit het leven van één van de leerlingen. Filmmaker Alan Joseph is een middag bij het team aangeschoven en heeft met hen samen een voorzet gemaakt voor het filmscript. Met zijn aanwijzingen kon het Metzo zelf aan de slag met het bedenken van de juiste situaties, het scouten van geschikte acteurs onder geïnteresseerde leerlingen en het uitroosteren van klaslokalen die als decor kunnen dienen. Samen met onze communicatiespecialist Marieke van der Hoek hebben we het script gefinetuned en is de definitieve voice-over tekst ontstaan. Doordat de school zelf veel van de voorbereidingswerkzaamheden heeft gedaan, kon de filmmaker heel efficiënt met de leerlingen aan de slag om de video op te nemen. 

Middelen:

Bij het filmen kozen we voor een bijzondere techniek. De hoofdpersoon, een enthousiaste leerling, filmde zichzelf met een 360-graden camera. Doordat het beeld helemaal rondom werd opgenomen konden wij tijdens het monteren de beste uitsneden nog bepalen. Hierdoor is het binnen het budget een heel dynamisch filmpje geworden.