Zo organiseer je een open dag in coronatijd

Sanne

Sanne

Het is weer zover, de open dagen! De hoogste tijd om je school op de kaart te zetten, het aanbod te presenteren en al je unieke kernwaarden in de etalage te zetten. Zodat zo veel mogelijk leerlingen kiezen voor jullie school! Maar hoe overtuig je toekomstige leerlingen van jouw school zonder dat ze over de vloer mogen komen? Geen zorgen, in deze blog vertellen wij je hoe je – ondanks de coronamaatregelen – leerlingen toch een kijkje kunt geven in jullie school!

Webinar
Een grote groep mensen in één keer bereiken? Organiseer dan een webinar. Een webinar hetzelfde als een informatieavond of middag, maar dan online. Met een digitale link kunnen ouders en leerlingen op afstand een live presentatie volgen en eventueel vragen stellen in de chat. Superhandig en een prima alternatief voor een bijeenkomst. Wij helpen jullie met de organisatie, uitnodigingen en alle techniek. Het enige wat jullie hoeven te doen is een knalpresentatie te geven!

 

360-graden tour door de school
Toekomstige leerlingen de school laten zien én de sfeer laten proeven? Creëer een 360-graden tour door jullie school! Tijdens de 360-graden tour volgen we 2 à 3 leerlingen die vertellen waarom zij de school hebben gekozen en hoe hun dag eruitziet. De kijker kan gedurende de video zelf om zich heen kijken. De video kan een tour zijn door de hele school, maar kan ook gaan over bepaalde vakken, klaslokalen, medewerkers of leerlingen. De keuze is aan jullie! We denken graag met jullie mee.

Online proefles
Zelf beleven en ervaren, niks werkt beter dan een proefles. Pas dan ervaren leerlingen (en ouders) echt hoe de docenten zijn en hoe de lessen verlopen. Gelukkig kun je dit soort proeflessen gemakkelijk online organiseren, in de vorm van een webinar. Door diverse vakken aan te bieden voor een proefles kunnen toekomstige leerlingen zelf bepalen welke proeflessen ze volgen en hoeveel. Lekker thuis vanaf de bank, dat maakt de drempel nog lager.

 

Workshop vloggen
Last but not least… laat het bestaande leerlingen in een vlog zelf vertellen over hun ervaring met de school! Tijdens de workshop vloggen geven wij de leerlingen richtlijnen en tips en trics mee voor onderwerpen van de vlogs. Waarom heb jij voor deze school gekozen? Wat vind je het leukst aan deze school? Heb je veel huiswerk? En waarom moeten leerlingen kiezen voor deze school? In de workshop vertellen we ook hoe ze hun vlog het best kunnen opnemen. Daarna monteren we het beeld samen tot een aantal gave vlogs. De vlogs kunnen ingezet worden op de social media en kunnen door de leerlingen gedeeld worden op hun eigen kanalen. Hoe meer er over gepraat wordt, hoe beter! Een super effectieve manier om toekomstige leerlingen een geloofwaardig kijkje achter de schermen te geven én te overtuigen.

 

Direct aan de slag of een brandende vraag? 

Neem dan contact met ons op! En onthoud: laat jezelf zien! Er is gelukkig nog heel veel mogelijk!

Meer te ontdekken

Scoren met SEO in 2021

Over zoekmachine optimalisatie (SEO) is veel informatie te vinden op het internet. Helaas is er niet één manier die ervoor zorgt dat

Reverse Image Search

Wist je dat je Google kunt gebruiken om de herkomst van een afbeelding te herleiden? Een ‘Reverse Image Search’ noemt Google dat.